pompy abs, abs pump

wiercenie studni

łysienie?

Każdy z nas walczy z problemami. Razem zawsze łatwiej je pokonać.
poldek
VIP
VIP

łysienie?

Post autor: poldek »

Mam problem z włosami – od jakiegoś czasu zaczęły mi wypadać w dużych ilościach, szczególnie na zakolach i czubku głowy. Mam 45 lat, więc domyślam się, że to może być związane z wiekiem, ale chciałbym spróbować coś zrobić, żeby zahamować ten proces. Macie jakieś sprawdzone sposoby na to, jak sobie z tym poradzić?
lolek30
VIP
VIP

Re: łysienie?

Post autor: lolek30 »

U mnie zaczęło się podobnie, zakola i przerzedzenie na czubku. Niestety, z wiekiem włosy zaczynają się przerzedzać, ale ja postawiłem na regularne masaże skóry głowy i stosowanie specjalnych szamponów przeciw wypadaniu. Efekty nie są spektakularne, ale włosy przestały aż tak intensywnie wypadać. Spróbuj – nie zaszkodzi.
maruska
VIP
VIP

Post autor: maruska »

U mnie lekarz zasugerował, żeby zrobić badania hormonalne, bo wypadanie włosów często jest związane z hormonami. Okazało się, że mam lekkie zaburzenia i po wdrożeniu leczenia problem nieco się zmniejszył.
oppkaa
VIP
VIP

Post autor: oppkaa »

Mój mąż miał podobny problem z wypadaniem włosów i zaczął stosować Vitapil. Na początku nie był przekonany, ale po 2 miesiącach zauważyliśmy, że włosy stały się mocniejsze, a przerzedzenia trochę się zmniejszyły. Warto spróbować, ale trzeba być cierpliwym, bo efekty nie przychodzą od razu.
barton
VIP
VIP

Post autor: barton »

Miałem ten sam problem i na pewno warto zwrócić uwagę na to, co jesz i jak dbasz o włosy na co dzień. Oprócz diety zacząłem stosować wcierki z apteki i na pewno pomogło to wzmocnić cebulki. Do tego suplementy jak Vitapil są jak najbardziej OK.
poldek
VIP
VIP

Post autor: poldek »

Dzięki za wszystkie rady! Na pewno pomyślę o tym, żeby zrobić badania i może spróbuję suplementów, chociaż też skuszę się na wcierki i masaż skóry głowy. Zobaczę, co z tego wyjdzie. Dobrze wiedzieć, że nie jestem sam z tym problemem
kokek
VIP
VIP

Post autor: kokek »

poldek pisze: 2024-09-27, 07:02 Dzięki za wszystkie rady! Na pewno pomyślę o tym, żeby zrobić badania i może spróbuję suplementów, chociaż też skuszę się na wcierki i masaż skóry głowy. Zobaczę, co z tego wyjdzie. Dobrze wiedzieć, że nie jestem sam z tym problemem
poldek - czekamy na info jak efekty. Też zaczynam kurację Vitapilem i liczę na szybkie efekty. Też dam znać jak to u mnie wygląda za jakiś czas ;)
ODPOWIEDZ