Strona 2 z 2

: 2009-08-05, 21:22
autor: Rose
Niki pisze:Zdarzy mi się wędzony.
Wiedziałam, że o jakimś zapomniałam :) Uwielbiam, a mój pies jak wcina :D
Ale dobrze jak jest już pokrojony.

: 2009-08-05, 22:47
autor: 29ala92
Ja lubię żółte, ale nie śmierdzące, za białym nie przepadam, topione tylko pieczarkowe, a pleśniowe to te z białą pleśnią, np Vallbone, czy jakoś tak, a te z zieloną pleśnią mnie obrzydzają. Miałam okazję spróbować 1-roczny ser szwajcarski, ale sam zapach spowodował u mnie mdłości... :?

: 2009-08-09, 12:32
autor: Destroy
Lubię jeszcze topione i oscypki, ale jak oscypek, to tylko na bułkę/bagietkę/chleb, i do pieca, aby się roztopił :D

: 2011-02-06, 13:11
autor: selene
Nigdy nie wariowałam na punkcie serów. Może dlatego nie mam ulubionych. Zjeść zjem, ale żeby z jakąś specjalną przyjemnością to niekoniecznie ;p.

: 2011-02-08, 13:33
autor: FilipinkaS
Ja generalnie jestem wieeelkim fanem serów!! Jedyne co mi nie może przejść przez gardło to naprawdę dojrzałe pleśniaki. A tak mogę je jeść bez końca. Ostatnio zostałam wielkim fanem cambozoli, polecam z winogronami i orzechami, mnnniam:)

: 2011-10-16, 09:48
autor: Lyssa
Nie lubię serów. Jedyne jakie toleruję, to oscypki, twaróg oraz ser żółty roztopiony, jak np. na pizzy.

: 2011-10-26, 04:47
autor: Moqueur
Jadam ser żółty, topiony, biały, oscypki również.
Uwielbiał robić sobie kanapki z serem, np. z mikrofali, ale również bez podgrzewania :).

: 2014-09-17, 23:01
autor: ralonia
Lubię żółte i białe :D do kanapek, tostów czy sałatek idealne

: 2014-10-01, 23:29
autor: Bombel
Oscypka jeszcze nie jadłem a tak to lubię wszystkie tj.białe,białe.pleśniowe itp.

: 2015-02-26, 13:17
autor: błętkina krew
Z serów żółtych lubię jedynie goudę.

Re: Sery

: 2021-01-14, 00:46
autor: frodek
najlepsze są oscypki :)

Re: Sery

: 2021-02-10, 00:16
autor: daros
O, ja też kocham oscypki! Najlepsze kupuję w gospodarstwie Jadwigi i Ryszarda Smoleniów z Pieniążkowic.
https://serynaturalne.pl/ Sprawdźcie sobie ich sery góralskie, na bank też będziecie zachwyceni. Są pysze i nie posiadają konserwantów, barwników ani polepszaczy,także takie sery właśnie należy kupować.

Re: Sery

: 2022-07-04, 12:26
autor: Ovca_gang
Najbardziej to żólte jak cheddar i mimolette, ewentualnie twarde i słone jak parmezan.